NHL_logoNHL sæsonen står for døren og I denne artikel vil vi kigge nærmere på danskerne og se på deres muligheder i løbet af sæsonen.

Det er overvejende sandsynligt at vi får dansker nummer 10 og 11 til at debutere i NHL i denne sæson, og derfor tegner sæsonen yderst interessant for de rød/hvide spillere.

 

Andersen skal bevise sig

Frederik Andersen slog reelt igennem i sidste sæson hos Anaheim Ducks, da han stod mere end 50 kampe i grundspillet med en solid redningsprocent til følge, samt hele 35 sejre. Men sagen er bare den i Ducks at de har en usædvanlig stærk målmands besætning og derfor skal der ikke  så meget til før man er ude i kulden.

Der er ingen tvivl om at Andersen får tilliden fra start af sæsonen, men stortalentet John Gibson står på spring og klar til at overtage rollen som starter, hvis Andersen mangler stabilitet. Ducks er i det man i NHL kalder “win-now-mode” og sidste sæsons skuffende nederlag til Chicago Blackhawks i western conference finals skal revancheres og udskiftes med en billet i Stanley Cup finalen i denne sæson.

Holdets bredde er stor, stjernerne er der til at afgøre kampene og så er holdet ellers fyldt op med en stærk pulje af talenter der er sultne efter at vise hvad de kan, derfor hviler der også et vist pres på danske Andersen, om som minimum at levere en gentagelse af sidste sæsons præstationer i målet.

 

Talenterne står på spring

Nicklas Jensen, har fået sin debut i NHL, men det er kun blevet til 24 kampe totalt set på 3 sæsoner og i år skal det være, hvis Jensen skal tage sig til en mere fast NHL plads, ellers løber tiden simpelthen fra ham. Ideelt set kunne Jensen næsten ikke være et bedre sted, da Vancouver Canucks ligger lidt i ingenmandsland og derfor benytter en del unge spillere. Desværre har det bare ikke klikket for Jensen, og han har haft svært ved at ramme et stabilt niveau i AHL, hvor han brugt det meste af sin tid i Nordamerika.

Sidste sæson havde han flere gode perioder i AHL med godt spil, men disse blev afbrudt af callups til NHL og så blev rytmen brudt og det tog igen et par uger før han fandt ind i den igen. Dette gentog sig desværre et par gange og samlet set blev det kun til 5 kampe hos Canucks uden nævneværdig succes. Derfor må man håbe at Jensen får ro i AHL den første halvdel af sæsonen og kan sammensætte flere gode kampe med masser af points følge og på den måde bygge på sit spil og forhåbentlig hæve sig til NHL-niveau.

Nikolaj Ehlers har været det helt store samtaleemne denne sommer, ville han kunne slå sig ind i NHL, skulle han tilbage til juniorligaen QMJHL og Halifax eller skulle han noget helt tredje? Ehlers har tegnet en entry level kontrakt med Winnipeg Jets, og de har besluttet at se ham an de første 9 kampe af NHL sæsonen, for derefter beslutte hvad der vil være bedst for ham.

Hans alder gør at han ikke kan spille i farmerligaen AHL, og det er tvivlsomt om han får noget ud af at spille et år mere i canadisk junior hockey, derfor ligner det lige nu NHL og som alternativ  schweizisk ishockey, hvor hans far, Heinz Ehlers, er træner. Ehlers har en enorm speed, og en langt over middel teknik, der hvor hans udfordringer ligger i forhold til at kunne klare en hel NHL sæson, er hans defensive spil samt hans fysik, som ikke er så god, som man kunne håbe, trods en vægtforøgelse på 7,5 kilo over sommeren.

Det skal blive spændende om Ehlers kan få lov at blive i Winnipeg Jets hele sæsonen, han har niveauet, men tør trænerne løbe an med de fejl der naturligt vil følge med fra en rookie?

Oliver Bjørkstrand var et mulehår for at starte sæsonen i NHL i denne sæson, men desværre for ham, så spiller han i en klub, som en stor og stærk prospect pulje, samt et hold der er bredt og derfor er konkurrencen meget hård, hvilket har betydet at et bliver AHL-spil for Bjørkstrand til at starte sæsonen med.

Han har dog vist så meget talent og fremgang i sit spil at han nok skal få sin chance i løbet af sæsonen i NHL hos Columbus Blue Jackets, de kan simpelthen ikke overse ham, hvis han fortsætter det spil han har vist i først rookiecampen og dernæst i trainingcampen hos Blue Jackets.

Bjørkstrand er modsat Ehlers en lidt større spillertype og en decideret målscorer. Han har god fysik og er stærk teknisk. Det gælder for Bjørkstrand om at have tålmodighed og slå til når han får chancen, også er der heller ingen tvivl om at han slår sit navn fast i NHL. Spørgsmålet er bare hvor længe der går.

 

Odds på danskerne i NHL

Der er ingen tvivl om det bliver spændende at følge de mange danskere i og omkring NHL, men hvis du har brug for ekstra spænding, kan du selvfølgelig altid spille på de mange kampe i verdens førende ishockey-liga.

Læs mere om odds på NHL hos Odds.dk, hvor du bl.a. finder odds på årets Stanley Cup vindere og meget mere.